Houten Carport Kopen Voor De Stalling Van Auto, Motor, Fiets & Spullen!

houten carport autoWanneer je een mooi huis hebt is alles om het huis heen ook belangrijk. Een mooie tuin, een tuinhuis of schuurtje maar ook een carport voor de auto moet een mooie uitstraling hebben die bij Uw huis past. Wil je een klassieke of moderne uitstraling? Er zijn carports in verschillende materialen. We denken aan aluminium of een houten onderkomen voor Uw auto. Maar hier hebben we het over de houten carport!

Bescherming auto

Een carport kan dan nog zo’n mooie uitstraling hebben maar het gaat er uiteindelijk om dat je auto droog staat. De juiste keuze maak je door prijzen te vergelijken en de voor- en nadelen te bekijken. Het argument om te kiezen voor hout is omdat dit een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Het moet een plezier zijn om naar te kijken.

In plaats van een garage een houten carport

Er is waarschijnlijk geen plek om een hele garage neer te zetten maar voor een carport is wel plaats naast je huis. Een carport met een plat dak heeft een strakke uitstraling en past heel goed bij een modern huis. Er is natuurlijk ook een klassieke carport met dakpannen. Belangrijk om je goed te laten informeren door onze deskundigen.

Extra functie

De carport is er voor bedoelt om je auto veilig en droog te parkeren. Ook fietsen kunnen op deze manier droog staan. Toch kan een carport ook dienen als overkapping tijdens een feestje bij U thuis. Een barbeque kan gewoon doorgaan als het een beetje regent. Zo heeft deze overkapping voor Uw auto een dubbele functie!

Mooi en praktisch

Uw houten carport moet Uw auto maar ook het tuingereedschap beschermen tegen weer en wind. Moet dus waterdicht en sterk zijn want de carport moet jaren meegaan. Een dubbele carport biedt plaats aan twee auto’s, camper of caravan. De carport mag niet na een stormpje al omwaaien. Ook moet deze er nog eens aantrekkelijk en er bij uw huis passend uitzien. Een stevige carport kan gemaakt zijn van geïmpregneerd of verlijmd naaldhout. De overkapping kan vrijstaand of als aanbouw geplaatst worden.

Vergunningen

Wanneer er gebouwd moet worden in Uw tuin en naast Uw huis is er misschien wel een bouwvergunning nodig van de gemeente. De omliggende buren mogen geen last hebben van het project en het bouwwerk moet passen bij de omringende bebouwing. De basisregels voor vergunningsvrij bouwen zijn simpel. Een maximaal oppervlak van 30 vierkante meter en een maximale hoogte van 3 meter. En natuurlijk niet op de erfscheiding gaan bouwen. Het is misschien verstandig voordat de carport geplaatst wordt even de buren in te lichten. Per gemeente kan er nog verschil zijn in regelgeving en bestemmingsplannen. Even informeren zodat U niet voor verassingen komt te staan.