Houten Schuur Met Veranda Kopen Online = Goedkoop!

VerandaMijn buurman heeft een schuurtje gebouwd in zijn achtertuin. Een schuurtje van oude houten planken en een dak van golfplaten. Maar een schuur moet toch ook mooi zijn.

Het schuurtje in de tuin van mijn buurman is gebouwd om tuingereedschap in op te slaan. Het heeft dus een deur, maar geen ramen. Het heeft een dak en vier wanden, maar geen isolatie, elektriciteit of waterleiding. Als mijn buurman een dagje in de tuin is, of op de tuin, zoals we hier ook wel eens zeggen, neemt hij een plastic tuinstoel mee van huis, en koffie in een thermoskan.

Ik mijn buurman wel erg dankbaar, hij heeft mij namelijk op het geweldig idee gebracht om zelf een houten schuur met veranda te kopen waar ik nu erg van kan genieten.

De tuinmeubelen in mijn houten schuur zijn mooie, mahoniehouten stoelen die uitklappen en in ligstoelen veranderen. Ik heb een klein keukentje in onze houten tuinschuur gebouwd en ergens achter de grasmaaier staan twee campingbedden, van hout en canvas. Er is stromend warm en koud water, een gasfles en elektriciteit.

We gaan wel eens op tuin voor een heel weekeinde, mijn vrouw en ik. Dan halen we alles in huis, ons tuinhuis, voor een weekeinde opruimen, spitten, planten of zaaien. En na een dag hard werken is het gezellig zitten, op de verlichte veranda. Een flesje bier en een glaasje wijn kan ook want we blijven slapen, de auto blijft staan waar die staat.

Onze houten tuinschuur dient als:

  • Een opslagplaats voor gereedschappen, planten en zaaigoed.
  • Een weekendhuisje voor twee personen, meer wanneer je je eigen camping bed meebrengt.
  • Een plekje om eens gezellig met vrienden een dagje te picknicken.
  • Toevluchtsoord, rustplek, bbq plek, zonnebaden

Isolatie en Verwarming Schuur

Natuurlijk gaan we ook in de winter wel een naar de tuin. We hebben daar geen centrale verwarming, alleen maar een gaskacheltje in de voorkamer. Maar omdat we de schuur goed geïsoleerd hebben is dat geen probleem. Het duurt ongeveer tien tot vijftien minuten om het huisje warm te krijgen. Het uitzicht vanuit het huisje op de witte tuin in de sneeuw is geweldig.

Struiken vormen witte voetballen, graspollen lijken op achtergelaten, witte kanonskogels en het tuinpad vormt een patroon van lijnen met de voren van de omgespitte grond.

Even weg van alles

Ons kleine, houten tuinhuisje is voor ons de villa op het land, de vakantiewoning. De tuin produceert groenten en fruit in overvloed. Wat wij teveel hebben komt in de keuken van familie, vrienden of buren terecht, die ons daarvoor groenten geven die wij niet produceren. Zo worden we er allemaal beter van.

Het is een project van een aantal jaren. Een goede, mooie tuinschuur met veranda koop je niet als kant en klaar bouwpakket. Er zit heel veel eigen werk en inspiratie in, veel gevoel.

Maar nu hebben we waar we altijd van gedroomd hebben, een huisje op de tuin waar we gewoon onszelf kunnen zijn.